Мінікопії архітектурних пам'яток встановили в Одесі

Мінікопії архітектурних пам'яток встановили в Одесі

Фото
Укрінформ
В Одесі відкрили перші три мініатюри проекту "Одеса на дотик із закритими очима", що реалізується в межах Громадського бюджету.

Про це повідомляє прес-служба Одеської міської ради. 

"Поруч з будівлями міської ради, Археологічного музею і Англійського клубу (Морського музею) з'явилися їх мініатюрні копії, щоб люди з вадами зору могли насолодитися деталями відомих архітектурних пам'яток на дотик", - йдеться в повідомленні.

Ініціатором проекту виступила одеситка Світлана Стрельцова, яка має вади зору. Вона стикалася з такою практикою під час відвідування Польщі й захотіла втілити свою мрію в Одесі.

Читайте також: У столиці почали створювати 3D-копію Софії Київської

Ці мініатюри стануть частиною цілорічного екскурсійного маршруту для осіб з інвалідністю, який з минулого року працює в Одесі.

"Цей проект дає можливість насолодитися архітектурою Одеси тим, хто не може її побачити. Це не просто мініатюри будівель, це можливість відчути кожну деталь, кожен вигин нашої історії", - зазначила заступник Одеського міського голови Світлана Бедрега.

Незабаром планується встановити ще три мініатюри – копії будівель Одеського національного театру опери та балету, Воронцовського палацу й колонади.

Фото: omr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-