У Коростені пройшов перший міжнародний фестиваль

У Коростені пройшов перший міжнародний фестиваль "Добриня Фест"

Фото
Укрінформ
На Житомирщині цього року вперше відбувся міжнародний історико-культурний фестиваль «Добриня Фест 2019».
Захід пройшов 15-16 червня у древлянській столиці – Коростені, повідомили у прес-службі Житомирської ОДА.

«Розпочався фестиваль міжнародною науковою конференцією “Древлянські гради: ранні міста Східної Європи”. І дуже важливо, що є саме така потужна наукова складова. Приїхали колеги з Білорусі та Польщі, обмінювалися досвідом та розповідали про виконану роботу у дослідженнях древлянських градів», – зазначила начальник управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва.

Перший міжнародний історико-культурний фестиваль «Добриня Фест» / Фото: oda.zt.gov.ua

Під час конференції директор Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ігор Смагін презентував історію давнього судноплавства та суднобудування.

«У парку в рамках фестивалю відбувалися дуже цікаві речі: розповідали про давнє друкарство та письмо, навчали робити монети, ляльки-мотанки, ознайомили з побутом Київської Русі, військовою справою. Звісно, не обійшлося без танців та концертів», – додала Парфентієва.

За її словами, фестиваль цікавий насамперед тим, що його тема відповідає історичним подіям того місця, де він відбувається.

Читайте також: У Нідерландах провели фестиваль оселедця

«Гасло фестивалю – “Сила нації”. І саме такі заходи, які зараз відбуваються у Коростені, дозволяють нам віднайти та показати нашу ідентичність, аби почерпнути силу для подальшого розвитку», – наголосила Парфентієва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-