У Харкові вперше відбувся фестиваль-конкурс відео та фото про подорожі

У Харкові вперше відбувся фестиваль-конкурс відео та фото про подорожі

Укрінформ
Роботи на тему подорожей показали на першому міжнародному фестивалі екранних мистецтв і фотографії, що відбувся в межах XI Міжнародного туристичного форуму "Харків: партнерство в туризмі".

Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, перший професійний фестиваль-конкурс екранних мистецтв і фотографії на тему подорожей Kharkiv International Festival of Arts and Travel відбувся у кінотеатрі ім. Довженка. У ньому взяли участь відеоблогери, фотографи і оператори з 11 країн:  України, Індії, Непалу, Польщі, Туреччини, Еквадору, Німеччини, Іспанії, Великої Британії, Швейцарії та Ірану.

"Фестиваль проводиться в Харкові вперше, але з упевненістю можу сказати, що він успішний. Всі представлені сьогодні конкурсні роботи - яскраві, прекрасні і передають безліч емоцій, показуючи наш багатогранний і цікавий світ", - прокоментувала подію заступник Харківського міського голови Тетяна Чечетова-Терашвілі.

Читайте також: Українська “Дякую” отримала Гран-Прі на ArtTravel International Film Festival

У межах заходу відбувся конкурсний показ робіт учасників, які вийшли до другого туру фестивалю, а саме, 19 авторів представили свої роботи в чотирьох номінаціях: "Роуд-муві" - гран-прі у представників України Миколи Олексієнка та Дениса Євстигнейкіна, "Дрон-відео" - переможець Олександр Оттінгер з Німеччини, спецприз - у Сантьяго Урібе з Еквадору, "Тревел-документалістика" - переміг український дует Ольга та Андрій Андрієнко, "Фотомистецтво" - переміг Хашид Сінгх з Індії, спецприз узяв Халід Фарізадех з Ірану.

Загалом до участі в першому турі було прийнято 1276 робіт зі 102 країн.

Читайте також: Туристичний форум зібрав у Харкові фахівців з 20 країн світу

Як зазначила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міськради Юлія Згурська, традиція проводити в Харкові фестиваль екранних мистецтв і фотографії на тему подорожей продовжиться і наступного року. 

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня у Харкові відкрився триденний XI Міжнародний туристичний форум за участі понад півсотні делегацій з 20 країн світу. Серед учасників - представники Всесвітньої федерації туристичних міст (WTCF) і Міжнародної організації ООН в галузі туризму (UNWTO).

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-