Туристичний форум зібрав у Харкові фахівців з 20 країн світу

Туристичний форум зібрав у Харкові фахівців з 20 країн світу

Укрінформ
Триденний XI Міжнародний туристичний форум "Харків: партнерство в туризмі" зібрав понад півсотню делегацій з 20 країн світу.

Серед учасників форуму є й представники Всесвітньої федерації туристичних міст (WTCF) та міжнародної організації ООН в галузі туризму (UNWTO), повідомляє кореспондент Укрінформу .

"У нас немає історичних пам'яток, які залучали б мільйони туристів, але міська влада працює над тим, щоб створювати нові туристичні місця, як-от Центральний парк культури та відпочинку імені Горького, куди приїжджають гості з різних регіонів країни, а наш зоопарк, який зараз реконструюють, буде одним з найкращих у світі... У Харкова великий потенціал, нам є над чим працювати", - зазначив на відкритті форуму перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов.

За його словами, торік Харків відвідали понад 1 млн зарубіжних туристів і 5 млн жителів України, але місто хоче залучати більше гостей.

Як підкреслив на відкритті форуму радник першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку й торгівлі України Іван Ліптуга, Харків як науковий та промисловий центр входить до числа міжнародних туристичних центрів, тож на форум приїхала велика кількість делегацій.

"Цей рік був оголошений роком якості та вдосконалення в сфері туризму. Це означає, що за маркетингом наших дестинацій завжди стоїть якість. Туризм цілої країни потрібно сприймати як управління одним підприємством. Немає права на помилку, і ми повинні підтримувати загальний національний туристичний продукт", - додав Ліптуга.

Читайте також: Харків увійшов у туристичний ТОП-3 України

Сьогодні на форумі відбудуться підписання Меморандуму про співробітництво між Харківською міськрадою та Промислово-інноваційною палатою Ізраїль-Україна, обговорення подієвого туризму, smart-туризму, маркетингу як чинника розвитку та просування туристичного продукту, правового врегулювання туризму.

Завтра в кінотеатрі імені Довженка вперше пройде Міжнародний фестиваль мистецтв та подорожей за участю відеоблогерів, фотографів та відеооператорів з України, Індії, Непалу, Польщі, Турції, Еквадору, Німеччини, Великої Британії, Іспанії, Швейцарії та Ірану.

Форум завершиться в неділю, 26 травня. Для учасників заплановано екскурсії та етнопрограму, присвячену видатному українському філософу та поету Григорію Сковороді, меморіальний музей якого розташовано під Харковом.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-