Дніпро презентувало календар культурно-туристичних подій

Дніпро презентувало календар культурно-туристичних подій

Укрінформ
У Дніпрі презентували календар культурно-туристичних подій на червень-вересень 2019 року.

Про це повідомила прес-служба міської ради Дніпра.

"Тривалий час Дніпро асоціювалося лише з індустріальним містом. Зрозуміло, що такий імідж не є привабливим ані для туристів, ані для теперішніх і потенційних мешканців. Чудово, що нинішня влада, розуміючи це, зайнялася конструюванням зовсім іншого, нового іміджу міста, де економіка подій посіла одне з провідних місць. З 2016 року у Дніпрі з ініціативи міського голови Бориса Філатова реалізують дві унікальні програми – "Культурна столиця" та "Дніпро – спортивна столиця", – зазначила кандидат соціологічних наук, член Соціологічної асоціації України, експерт у сфері регіонального та міського розвитку Надія Міхно.

За її словами, дедалі більше муніципалітетів розуміють, що економіка подій забезпечує місту не менше, а подекуди – більше інвестицій, ніж гарний бізнес-клімат чи інфраструктура. Тому сучасне місто потрібно насичувати різноманітними подіями.

Читайте також: На Вінниччині запалає "Живий вогонь" звичаєвої культури

Вона додала, що в межах "Культурної столиці" цього року заплановано втілити 13 масштабних базових проектів, більшість із яких стали для міста традиційними. Щодо спортивних подій, то у Дніпрі планується проведення Кубка Європи з триатлону, чемпіонату Європи серед юніорів з воднолижного спорту, міжнародного турніру з бадмінтону, безлічі чемпіонатів України та двох великих марафонів.

Зі свого боку позаштатний радник міського голови з питань культури Євген Гендін наголосив, що у місті проводять культурні заходи різного масштабу, а яскраві враження гарантовані дніпрянам цілий рік.

"Ми хочемо докорінно змінити імідж міста та його сприйняття як індустріального мегаполіса з пострадянським спадком. Що стосується назви програми "Культурна столиця", то я щоразу не втомлююся повторювати, що це не констатація факту, не провінційна бравада – це мета, до якої ми невпинно йдемо залізною культурною ходою. "Яскраві враження-2019", подані в календарі, не обмежуються червнем, липнем, серпнем і вереснем, тому що, починаючи із січня і закінчуючи груднем, у місті відбуваються події різного масштабу. Крім великих міжнародних івентів, є ще так звана культурна комуналка. Це такі заходи, як, наприклад, "Вечір Пірса", Social Dance Dnipro. Тобто, є мегафестивалі, на які приїжджають зірки, – "Джаз на Дніпрі", Book Space, фестиваль "БезViz", а є якісь менші речі. З цього всього разом і складаються яскраві враження", – сказав Гендін.

Читайте також: У Чернігові відбудеться екологічний Велодень

Заступниця начальника управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Анна Браткова розповіла про дитячі та молодіжні заходи, що заплановані на час літніх канікул. Так, уже 1 червня, у День захисту дітей, на містян чекають різноманітні дитячо-родинні розваги.

"Події – важлива складова залучення туристів у місто, це привід завітати до Дніпра. За останні три роки у місті організовано багато різноманітних заходів, до них додаються нові. У 2019-му ми вперше провели Dnipro Space Weekend. Попри те, що це була пілотна подія, її відвідала значна кількість гостей, і це свідчить, що Дніпро – дуже цікаве місто для туристів", – підсумувала керівниця туристичного напряму КП "Агентство розвитку Дніпра" Дніпровської міської ради Анна Колєда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-