У Запорізькій області вдвічі зросли надходження від туристичного збору

У Запорізькій області вдвічі зросли надходження від туристичного збору

Укрінформ
Бюджети громад Запорізького регіону від початку року поповнилися 584 тисячами гривень туристичного збору, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період 2018-го.

Про це заявив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, повідомляє прес-служба відомства.

"З початку року до бюджетів громад Запорізького регіону сплачено 584 тисячі гривень туристичного збору. Порівняно з минулим роком надходження зросли на 300 тисяч або майже вдвічі", – повідомив Манько.

У прес-службі зазначили, що серед платників туристичного збору, зареєстрованих у регіоні, лідерами з наповнення бюджетів стали суб’єкти господарювання м. Запоріжжя – вони перерахували 316 тисяч, що на 126 тисяч більше, ніж за чотири місяці 2018 року. Платники Якимівського та Приазовського районів спрямували 149 тисяч, м. Бердянськ, Приморського і Бердянського – 77 тисяч, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 37 тисяч тощо.

Читайте також: На Закарпатті продовжують зростати надходження від туристичного збору

Нагадаємо, відповідно до законодавчих змін у 2019 році ставки туристичного збору встановлені у таких розмірах: до 0,5 відсотка від розміру мінімальної зарплати – для внутрішнього туризму та до 5 відсотків – для в’їзного туризму за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі). При цьому кожна місцева рада самостійно визначає розмір податку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-