Із нового стамбульського аеропорту літаки летять до Kyiv, Odesa та Lviv

Із нового стамбульського аеропорту літаки летять до Kyiv, Odesa та Lviv

Укрінформ
Новий міжнародний аеропорт "Стамбул", авіаперевезення до та з якого почали активно функціонувати від початку квітня цього року, дотримується української транслітерації у назвах міст.

Про це у Facebook повідомило Генеральне консульство України в Стамбулі.

"Потрохи відновлювалися рейси в Україну, ми спостерігали, чекали, і були, чесно кажучи, впевнені, що все буде коректно з назвами українських міст і в цьому аеропорту. І… сьогодні ми вже офіційно можемо сказати: зі Стамбула літаки летять до Lviv, Odesa, Kyiv, Zaporizhzhia", – повідомило Генконсульство.

Домовленості про те, що з початком роботи аеропорту української транслітерації буде дотримано, було досягнуто ще до відкриття аеропорту.

Читайте також: Аеропорт Риги виправив назви двох українських міст - Kyiv та Lviv

"Ми дякуємо турецьким партнерам, які на початку року миттєво відгукнулися на наше звернення, і ще до офіційного відкриття і початку роботи нового аеропорту ми отримали запевнення у тому, що все буде коректно", - повідомили у Генконсульстві.

Як відомо, нещодавно аеропорт Анталії змінив транслітерацію столиці України латиницею відповідно до національного стандарту - Kyiv замість Kiev.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-