Як Кривий Ріг єврофестивалив вихідними

Як Кривий Ріг єврофестивалив вихідними

Фоторепортаж
Укрінформ
У Кривому Розі на Дніпропетровщині День Європи зустріли масштабним фестивалем Eurofest, який відбувся в місті вже вшосте й презентував різноманітні євролокації.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Такий фестиваль у нас проводиться з 2014 року. І саме цим заходом ми показуємо своє справжнє бачення, що Кривий Ріг – це Європа й для нас важлива євроінтеграція та імідж нашого міста. Ми даємо майданчик для всіх районів: 7 районів представили 7 країн Євросоюзу. На цьогорічному фестивалі в нас понад 60 локацій, а 2014 року таких було лише 9. За попередніми підрахунками, захід відвідали понад 50 тисяч містян», – розповіла начальник управління економіки виконавчого комітету Криворізької міської ради Тетяна Підпалько.

Зокрема, на території парку ім. Богдана Хмельницького райони міста презентували Норвегію, Польщу, Грецію, Фінляндію, Німеччину, Болгарію, Ірландію. Крім того, діяли графіті-зона, туристична зона, майданчики для розваг дітей, зона здоров’я з майстер-класами з домедичної допомоги. А на майданчику біля пам’ятника «Козак Ріг» в межах Eurofest відбувся І етап Кубку України зі стронгмену.

Eurofest в Кривому Розі/ Фото: Бутова Олександра

Крім того, на фестивалі організували зону соціальної інклюзії, в якій взяли участь люди з особливими потребами. Так, гості Eurofest змогли відвідати соціальні кафе, де їх зустрічали діти з особливими потребами з власноруч приготованими кавою та гарячим шоколадом.

«У нас багато соціальних локацій, на яких, наприклад, дітки з синдромом Дауна показують, що вони такі ж, як і всі, соціалізовані», – зауважила Підпалько.

Читайте також: Турист-Fest в Асканії-Новій відкрив літній сезон на Херсонщині

До того ж у парку було організовано прийом пластику та використаних батарейок, гостей заходу інформували щодо впровадження в місті роздільного збирання твердих побутових відходів. А місцевий митець Михайло Маркін створив незвичні інсталяції, присвячені темі сортуванню сміття.

Також усі охочі могли пройти на фестивалі безкоштовне тестування на ВІЛ/СНІД.

Прикметно, що Eurofest у Кривому Розі – найдовшому місті Європи – змінює локацію щороку.

«Головна особливість нашого фестивалю полягає в тому, що ми переміщуємося щороку. Місто дуже довге, в кожному районі є неупорядковані парки й люди, обділені масштабними заходами. Тому переїжджаємо з парку в парк, із району в район. Ми поєднуємо тут різноманітні напрямки діяльності нашого міста. Слоган фестивалю – «Захід, що єднає», – зазначила начальник відділу промислового туризму КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» Ольга Крамаренко.

Читайте також: Вінниця відзначила День Європи новими фестивалями, креативним проектами та «Віденським балом по-вінницьки»

Туристична локація на фестивалі користувалася неабияким попитом. Тут відвідувачі могли переглянути віртуальні екскурсії VR360 на коксохімічне й прокатне виробництво, до машини безперервного лиття заготовок, на кар’єр, а також спуститися в шахту.

Крім того, була нагода пов’язати туристичні вузли, спробувати свої сили в мотузковому парку. А ще на території локації розмістили унікальний артефакт – стару ручну тачку гірника зі збереженими основними вузлами й елементами. Її знайшли серед інших старовинних знарядь праці під час однієї з експедицій у закинутий рудник, що був створений ще 1896 року.

На головній сцені заходу діяла концертно-розважальна програма з презентаціями представлених на фестивалі країн. А зірковими гостями стали ALYOSHA й гурт «Антитіла».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-