Фестиваль повітряних зміїв на Миколаївщині збере 11 команд з різних країн

Фестиваль повітряних зміїв на Миколаївщині збере 11 команд з різних країн

Укрінформ
У селищі Трихати Миколаївського району цими вихідними відбудеться третій Міжнародний фестиваль повітряних зміїв «Tryhutty International Kite Festival 2019» «Одне небо – один світ!».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі фестивалю.

Організатори розраховують прийняти біля 40 тисяч відвідувачів і увійти в ТОП-5 кращих фестивалів світу.

Очікується, що на Миколаївщину приїдуть 11 професійних команд-кайтерів з різних країн світу.

Передують фестивалю Всеукраїнські змагання серед учнівської молоді із запуску повітряних зміїв, які відбудуться вже 17 травня. Основна ж програма розрахована на 18 та 19 травня.

Учасників і гостей чекають на урочисте відкриття фестивалю та презентацію команд.

Для тих, хто хоче навчитися робити повітряних зміїв, будуть проведені майстер-класи. Вчитимуть тонкощам в цій справі кращі кайтери. Ще організатори обіцяють майстер-класи з гончарства, виготовлення піци, самооборони, боді-дизайну, біо-тату та інші. Для дітей та батьків передбачена велика ігрова зона, атракціони, зона фудкорту.

Читайте також: У Житомирі відбулась вишивана хода

2019 рік визначений, як рік Китаю в Україні, тому спеціальне шоу буде присвячено китайській культурі кайтів у світі. Саме цю країну вважають батьківщиною кайтів. Гості та учасники фестивалю спробують запустити одночасно свої кайти, щоб встановити рекорд з найбільшої кількості одночасно піднятих у небо повітряних зміїв в Україні.

У суботу та неділю з Миколаєва в Трихати можна доїхати скориставшись послугами турфірм, власним автотранспортом або громадським. Маршрут №165 «Миколаїв-Трихати» курсуватиме від автостанції «Дачна», а також дизель-поїздом «Миколаїв-Вантажний» – Колосівка».

Вхід на фестиваль – вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-