Туристів у Білій Церкві зустрічатимуть бронзові білки

Туристів у Білій Церкві зустрічатимуть бронзові білки

Відео
Укрінформ
У Білій Церкві встановили нову атракцію для приваблення до міста туристів – пам'ятний знак "Білка".

Про це повідомляє прес-служба Білоцерківської міської ради. 

"Символічне значення скульптури таке: "Білка" – неофіційна назва нашого міста, яке є містом Добра. Тож і в нововідкритій скульптурі відображена добра справа: дві білочки допомагають третій піднятися нагору, що означає допомогу в родині, дружбу в колективі", - йдеться в повідомленні.

Композицію з написом "Бєлка вітає" розміщено на бульварі Олександрійський, 155. Автор роботи – скульптор Максим Василенко, який уже відомий білоцерківцям за низкою інших робіт.

Читайте також: У Білій Церкві з'явиться бульвар "живих" скульптур

Тим часом користувачі соцмереж назвали пам'ятний знак "Білка" "пам'ятником жаргонізму", "пам'ятником суржикові" й висловили думку, що туристи будуть здивовані таким "креативом". Мотивували це тим, що увічнення "Бєлки" як неформальної назви міста – недоречне.

Натомість підприємець Владислав Маршалок, присутній на відкритті композиції, висловив сподівання, що скульптура надихатиме місцеву молодь, а також неодмінно стане туристичною "родзинкою" Білої Церкви та приверне увагу гостей міста, туристів. Ініціатором встановлення скульптури став член виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Вадим Маршалок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-