Керівникам місцевих рад Одещини нагадали про неприпустимість забудови пляжів

Керівникам місцевих рад Одещини нагадали про неприпустимість забудови пляжів

Укрінформ
Напередодні відкриття курортного сезону, який цьогоріч стартує 1 червня, в Одесі обговорили підготовку водних об’єктів до відпочинку людей, а також питання недопущення забудови пляжних зон.

Про це йшлося на нараді під головуванням заступника голови Одеської ОДА Віталія Свічинського з керівниками райдержадміністрацій та органів місцевої влади, повідомляє прес-служба облдержадміністрації на сторінці в Facebook.  

"Щорічна підготовка водних об’єктів для відпочинку людей покладається на місцеві органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємства та організації, незалежно від форм власності, а також на підприємців, які використовують водні об’єкти", - зазначив в.о. директора департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Ігор Семків.

Начальник Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу Олександр Ставнійчук з цього приводу наголосив, що в межах прибережної захисної смуги морів навколо морських заток та лиманів встановлюється пляжна зона, ширина якої визначається залежно від ландшафтно-формувальної діяльності моря, але не менш як 100 метрів від урізу води. У межах пляжної зони прибережних захисних смуг забороняється будівництво будь-яких споруд, крім гідротехнічних та лінійних.

Читайте також: Влада Одеси просить орендарів пляжів не нав'язувати послуги відпочивальникам

За його словами, викликають занепокоєння факти незаконної забудови прибережної захисної смуги вздовж Чорного моря, заток та лиманів. Тому Ставнійчук вважає неприпустимим надання дозволів органами місцевого самоврядування на розроблення проектів землеустрою.

Господарська діяльність, що супроводжується порушеннями норм законодавства України, зокрема природоохоронного, призводить до погіршення стану прибережно-захисної смуги, наголошувалося на нараді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-