На Закарпатті — пік цвітіння унікальної Долини нарцисів

На Закарпатті — пік цвітіння унікальної Долини нарцисів

Фото
Укрінформ
Біля міста Хуст в урочищі Кіреші квітне унікальна Долина нарцисів. Наразі в долині пік цвітіння нарциса вузьколистого.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Долині нарцисів традиційно всередині травня розпочалося масове цвітіння — унікальний заповідник площею понад 200 га з острівцями білих квітів можна відвідувати щодня. Триватиме цвітіння ще близько двох тижнів.

Долина нарцисів розташована в урочищі Кіреші неподалік від міста Хуст на Закарпатті. Це - унікальний ботанічний об'єкт, в якому охороняється найбільший у Середній Європі осередок нарцису вузьколистого. Цей середньоєвропейський високогірний вид поширений в Альпах, на Балканах і в Карпатах на висотах 1100-2060 м. В урочищі Кіреші популяція нарцисів збереглася з післяльодовикового періоду і має реліктовий характер. У 1980 році нарцис вузьколистий був занесений до Червоної книги України.

На Закарпатті заквітла Долина нарцисів / Фото: Гудак Сергій. Укрінформ

Із 1992 року Долина нарцисів знаходиться у складі Карпатського біосферного заповідника, що входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО.

Читайте також: На Закарпатті продовжують зростати надходження від туристичного збору

За інформацією КБЗ, у період масового цвітіння квітів Долину нарцисів відвідують в середньому по 4-5 тис. туристів на добу. На території масиву прокладені дороги, збудовані спеціальні майданчики для спостереження за квітами, витоптувати та зривати квіти заборонено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-