Тернопільщина покаже свої замки в форматі 3D

Тернопільщина покаже свої замки в форматі 3D

Укрінформ
Туристичний сезон на Тернопільщині відкриють у неділю, 12 травня, в місті Збараж, де представлять 3D-моделі замків регіону.

Про це повідомляє IA ZIK із посиланням на прес-службу облдержадміністрації.

"Гостей у Збаражі прийматимуть на території місцевого замку та призамковій території. Під час заходів (із відкриття туристичного сезону – ред.) відбудеться презентація серії 3D-моделей замків регіону. Відновити первозданний вигляд споруд взялися студенти та викладачі у місцевому педуніверситеті", - йдеться в публікації.

Замки, які вже майже зруйновані, відновлюють за допомогою комп’ютерної реконструкції та 3D-друку. Учасники проекту вивчають історичні відомості про фортифікаційні споруди, матеріали аерозйомок і креслення. Після цього розроблені моделі постають у пластику.

Читайте також: У Тернополі стартував гастрономічний фестиваль

Ця робота – частина проекту "Друге життя замків Тернопільщини", який реалізують спільно з облдержадміністрацією. Втілювати проект студентам вишу допомагають фахівці Національного заповідника "Замки Тернопілля".

Також у Збаражі під час відкриття сезону мешканці районів області презентуватимуть туристичний потенціал своєї місцевості. Відбуватимуться різноманітні конкурси, атракції з повітроплавання, туристичний кінозал і лотерея. Всі охочі зможуть випробувати себе в активному туризмі на локації "Скеледром".

Фото: teren.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-