Закарпаття гастрономічно фестивалитиме вихідними

Закарпаття гастрономічно фестивалитиме вихідними

Укрінформ
Два гастрономічні заходи відбудуться на Закарпатті 11-12 травня.

Про це йдеться на офіційних сторінках фестивалів "Бринза Хустщини" та "Угочанська лоза" в мережі Facebook.

"Гурманів, туристів та зацікавлених у сільському господарстві з усіх куточків країни запрошуємо на фестиваль "Бринза Хустщини" в урочище "На току" села Горінчево Хустського району. Туристам обіцяють презентацію вівчарства (більше тисячі овець одночасно), майстер-класи із виготовлення будзу та вурди (місцеві сорти сиру з овечого молока - ред.), дегустацію витриманої та молодої бринзи та фудкорт традиційної кухні з бринзою”, - йдеться в програмі фесту.

Примітно, що фестиваль бринзи відбудеться в період цвітіння Долини нарцисів під Хустом.

Фестиваль організовує нещодавно утворена Асоціація вівчарів Хустщини, яка ставить за мету підтримку та розвиток місцевого вівчарства.

Читайте також: Рівненщина підготувала для туристів фестивальний травень

Також 11 та 12 травня місто Виноградів готується зустрічати туристів та жителів Виноградівського району на традиційному фестивалі виноградарів-виноробів "Угочанська лоза".

"Цьогоріч на "Угочанській лозі" на відвідувачів чекають винні дегустації, ярмарка місцевих продуктів, прогулянки містом на конях, тематичні фотозони та святковий феєрверк”, - йдеться в програмі фесту.

Варто зазначити, що пізніше, з 24 до 26 травня, на Закарпатті відбудеться ще один великий травнений фест - свято середньовічної культури "Срібний Татош".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-