Івано-Франківськ відкриє сезон безкоштовних екскурсій новинками

Івано-Франківськ відкриє сезон безкоштовних екскурсій новинками

Оновлено
Укрінформ
В Івано-Франківську в неділю, 12 травня, стартує VIII сезон безплатних екскурсій містом, який підготував низку новинок. Серед них – екскурсії для дітей, іноземних студентів, людей з інвалідністю, шанувальників велопрогулянок та нічних подорожей.

Про це на прес-конференції повідомив начальник відділу туризму Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко.

"…Щоб конкурувати з іншими містами, щоб до нас їхали і знали про наш 8-й сезон, ми постійно вдосконалюємо тематичний календар екскурсій…Ми продовжуємо дивувати мешканців міста і гостей. Перша новинка цього сезону - це "Вечірні вогні Івано-Франківська", екскурсія, яка буде поза розкладом. Ми надаємо можливість нашим відвідувачам обрати дату екскурсії, яка розпочнеться о 21 годині. Другий момент. Цього року будемо проводити не просто тематичні екскурсії, ми хочемо залучити різні соціальні групи, а тому ми проведемо дві екскурсії для дітей. Одна вже є у розкладі , а дату проведення другої оглядової екскурсії для дітей ми запропонуємо вибрати батькам", – повідомив Передерко.

За його словами, екскурсія "Івано-Франківськ – місто для дітей" завершиться інтерактивним шоу у містечку "Нова Енергія". Зареєструватися можна у Facebook, зайшовши на сторінку "#Франківськхочувдитинство", або на сторінці "Туристичне Прикарпаття", де є перелік усіх тематичних екскурсій 8-го сезону.

"Це класна ідея, яка співпадає з нашими цілями. "Нова Енергія" – це відкрита освітня спільнота інтелектуального і креативного навчання з використанням нового підходу у вигляді гри. Ми включили в екскурсію музей "Нова Енергія", де діти зможуть стати старшими науковцями, відкрити в собі нові сили й здібності. Всі наші експонати побудовані так, щоб діти гралися, експериментували, досліджували. Це – не типовий музей, де все можна бачити за склом. Тут можна буде всього торкнутися, пощупати, покрутити, щоб дізнатися закони хімії, фізики, енергоефективності…", – запевнив арт-директор містечка "Нова Енергія" Сергій Максим’юк.

Читайте також: Франківськ до Дня міста встановив велорекорд

Також уперше в цьому сезоні Івано-Франківськ проведе безкоштовну екскурсію для людей з інвалідністю "Івано-Франківськ – місто кованих скульптур" та оглядові екскурсії польською і англійською мовами. Останні заплановані на 14 липня та 22 вересня і орієнтовані на іноземних студентів. Вперше Івано-Франківськ запропонує екскурсію на велосипедах.

"У нас дуже багато з’явилось стінописів та муралів. Тому цього року ми запланували ще велосипедну екскурсію "Мистецтво в публічному просторі міста". Ця екскурсія вимагає обов’язкової реєстрації, бо може бути обмежена кількість учасників, а це 15-18 осіб. Дата вже визначена – 4 серпня 2019 року", - зауважив Передерко.

Він наголосив, що сезон безкоштовних екскурсій розпочнеться 12 травня о 12 годині біля міської Ратуші. Сезон заплановано на 4 місяці, він завершиться 29 вересня. За цей період в Івано-Франківську понад 20 гідів та екскурсоводів проведуть 23 екскурсії. Якщо будуть такі побажання, після завершенню сезону будь-яку екскурсію обіцяють повторити.

Торік сезон безкоштовних екскурсій зібрав в Івано-Франківську майже 600 жителів та гостей міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-