Піший перехід із Закарпаття до Польщі виявився популярним серед туристів

Піший перехід із Закарпаття до Польщі виявився популярним серед туристів

Укрінформ
Піший перехід на українсько-польському кордоні в селі Лубня, який запрацював сьогодні, 1 травня, показує високий інтерес туристів, які бажають потрапити до Польщі: за півдня прикордонники оформили тут 286 осіб на вибуття з України та 335 осіб на в’їзд.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Чопського прикордонного загону.

“Сьогодні, 1 травня, на Закарпатті запрацював піший пункт переходу “Лубня-Волосате” на українсько-польському кордоні в селі Лубня на Великоберезнянщині. Перші статистичні цифри свідчать про досить високий інтерес подорожніх до можливості потрапити до Польщі саме у цьому місці. Станом на 15.30 на вибуття з України оформлено 286 осіб, з яких 200 громадян України та 86 громадян інших держав. На в’їзд в Україну здійснено пропуск 335 осіб, з яких 124 українці та 211 іноземців”, - розповіла речниця Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

Вона зазначила, що перевірку документів проводять з використанням рухомого комплексу «Гарт-1/П», який забезпечує внесення інформації про оформлених осіб до загальної бази даних прикордонного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 травня протягом п’яти днів на українсько-польському кордоні функціонуватиме пункт перетину кордону «Лубня – Волосате». Ініціативу щодо створення можливості перетину кордону до Республіки Польща через територію Закарпаття реалізовано у рамках «Днів добросусідства України та Польщі», яку проводять разом з Підкарпатським воєводством.

Читайте також: На Закарпатті п'ять днів працюватиме піший перехід до Польщі

На території, де сьогодні відкрили тимчасовий пункт перетину кордону, пролягає популярний туристичний маршрут, тож у майбутньому тут планується створення постійного міжнародного пункту пропуску, де оформлятимуть громадян усіх держав світу.

Наразі пропуск осіб здійснюється з 08.00 до 20.00 за дійсними документами на право перетину кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-