У Європі не знають про фантастичний туристичний потенціал України - Мінгареллі

У Європі не знають про фантастичний туристичний потенціал України - Мінгареллі

Укрінформ
У Західній Європі немає уявлення про Україну як країну, в якої надзвичайні туристичні й промислові можливості.
Так відповів на запитання про імідж України в Європейському союзі Голова представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі під час зустрічі у Київській торгово-промисловій палаті (КТПП) зі столичними бізнесменами на дводенній бізнес-конференції «Партнерство у бізнесі», повідомили Укрінформу в КТПП.

«В Європі існує величезний розрив між уявленням про те, що таке Україна, і реальністю. Дуже мало людей знають, що в Україні найкраща земля сільськогосподарського призначення в Європі. Ніхто не знає, що Україна має фантастичний туристичний потенціал, адже тут є морські узбережжя, є гори, архітектурна спадщина, а також високоосвічені і високопрофесійні люди. У Західній Європі немає уявлення про Україну, як країну, у якої надзвичайні промислові можливості. Ніхто не знає, що в Україні виробляються авіаційні двигуни, ракети. Європейці думають, що ці товари роблять у Росії», - поділився посол.

За словами Мінгареллі, Євросоюз є найбільшим торговельним партнером України. Якщо в 2014 році частка українського експорту до ЄС становила 25%, то сьогодні — 42%.

Голова представництва ЄС в Україні нагадав, що за ініціативи Європейського союзу було створено в Україні 15 центрів інформаційної підтримки бізнесу. На їх розвиток Європейський банк реконструкції та розвитку виділив €40 млн.

Однак, вважає він, українці недостатньо поінформовані про ці програми і не користуються всіма можливостями. Він зазначив, що не є спеціалістом з комунікації, проте проблеми інформування ЗМІ є очевидними.

Читайте також: Мінгареллі про вибори в Україні: Багато чого на кону

Представники малого та середнього бізнесу, які були присутні на бізнес-конференції, поставили Х'югу Мінгареллі болючі для них питання про можливості експорту до ЄС, квотування продуктів та сертифікації товарів, а також виявили інтерес до програм з фінансування, підтримки обміну досвідом, податкової освіти та стартапів.

Посол також зазначив, що робота програм співпраці від ЄС буде продовжена, адже одна з головних цілей діяльності Європейського союзу в Україні – це допомогти створити належне бізнес-середовище для розвитку малих і середніх підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-