Бердянськ цього сезону очікує на понад 1,5 мільйона  відпочивальників

Бердянськ цього сезону очікує на понад 1,5 мільйона відпочивальників

Укрінформ
Понад 1,5 мільйона туристів цього року очікує прийняти у себе курортний Бердянськ, що на узбережжі Азовського моря.

Про це заявив під час прес-конференції в Укрінформі міський голова Бердянська Володимир Чепурний.

"Якщо у 2015 році курорт прийняв всього 200-300 тисяч туристів, то сьогодні до нас приїздить близько 1,5 мільйона  відпочивальників, цього ж сезону ми очікуємо прийняти ще більше відпочивальників", - зазначив Чепурний.

Передумовами для збільшення туристичного потоку до Бердянська є розширення на 10-15% номерного фонду курорту, а також стабільні ціни на відпочинок та послуги з лікування.  Зокрема, середня вартість проживання в приватному секторі цього року складає від 80 до 300 грн з особи за добу, проживання в санаторіях - 350-800 грн.

За словами міського голови Бердянська, на відпочинок до курорту сьогодні найбільше приїздить українських туристів, але завдяки роботі з містами-побратимами все більше тут з’являється й іноземних туристів: з Білорусі, Німеччини, Польщі та Франції.

За інформацією керівника відділу реклами та туризму курорту Вікторії Міщенко, в Бердянську сьогодні працюють 10 дитячих закладів оздоровлення, які можуть приймати до 20 тисяч дітей. Середня вартість відпочинку в дитячих таборах складатиме цього літа від 8,4 до 13 тисяч гривень за 21 день відпочинку.

Читайте також: Українцям цьогоріч вдасться уникнути повторення туристичного колапсу - експерт

Серед найголовніших подій літнього сезону в Бердянську варто відвідати фестиваль ковалів "Сталева хвиля" (21-22 червня), всеукраїнський фестиваль дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва "Азовські вітрила" (липень), а також міжнародний театральний фестиваль (початок червня).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-