Фестиваль писанок розпочався у Львові

Фестиваль писанок розпочався у Львові

Укрінформ
У місті Лева стартував традиційний передвеликодній Фестиваль писанок. Півметрові яйця, розмальовані та прикрашені майстрами, зайняли цілу площу перед Домініканським собором.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Колекцію писанок, які створювалися під час попередніх фестивалів, а їх у Львові відбулося вже вісім, доповнять нові символи Великодня. Вони будуть створюватися та оздоблюватися на цьому ж майданчику з різних матеріалів. До дійства може приєднатися кожен. Усі роботи виставлять на загальний огляд.

Як зазначив директор фестивалю Андрій Сидор, особливістю цьогорічного свята стане марафон "Добра справа – кожен може зробити!", під час якого громадські організації міста спільно із благодійниками створюватимуть платформу добрих справ.

Читайте також: "Великодні візерунки" в Тернополі презентують 250 писанок

А перед святом Воскресіння відбудеться квест Львовом, під час якого потрібно буде відшукати гігантські писанки, розміщені по всьому місту.

У межах фестивалю відбудуться майстер-класи з виготовлення свічок-писанок у Львівській свічковій мануфактурі та з розпису писанок під керівництвом відомих майстрів. Частина коштів від вартості кожного майстер-класу буде передана на "Добру справу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-