Замок Острозьких запропонує туристам мандрівку в часі

Замок Острозьких запропонує туристам мандрівку в часі

Укрінформ
У замку Острозьких у Старокостянтинові, що на Хмельниччині, влаштують театралізоване дійство в історичних костюмах та квест у межах відкриття туристичного сезону.

Як повідомляє портал "Є", цьогоріч дійство з насиченою програмою триватиме два дні – 1 та 2 травня.

Виступи вокальних і танцювальних колективів міста та виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва заплановані на 1 травня. Вони відбуватимуться на площі перед Торговельним центром у Болгарському містечку.

А вже 2 травня об 11 годині всіх запрошують до замку князів Острозьких на урочисте відкриття туристичного сезону. "Родзинкою" стане презентація історичних костюмів та театралізоване дійство, під час якого покажуть вручення грамоти Магдебурзького права.

Читайте також: ТІЦ, аудіогід, QR-коди та велорикші: що готує Чернігів для туристів

"Старокостянтинів – місто з цікавою історією та різноманітними історичними пам’ятками. На сьогодні в інтересах нинішнього і майбутніх поколінь нам досить важливо зміцнювати його історичний дух. Саме тому ми хочемо відтворити тут, у замку, ту атмосферу, яка панувала століття тому. Для театралізованих дійств цьогоріч ми придбали історичні костюми Костянтина Острозького, Гальшки Острозької, Беати Костелецької, судді та бургомістра. Ці костюми будуть задіювати в історико-культурному центрі-музеї "Старий Костянтинів" для привернення уваги гостей до історичної спадщини міста, а особливо – для кращого використання туристичного потенціалу міста", - розповіла головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини та туризму Старокостянтинівської міської ради Наталія Кравець.

Також під час відкриття туристичного сезону в Старокостянтинові презентуватимуть подієвий туризм, відбудеться квест "Пошуки скарбів князя Острозького". Діятиме виставка майстрів і всіх охочих пригощатимуть смачною юшкою.

Фото: ye.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-