Прага хоче заборонити екскурсії на пивних велосипедах

Прага хоче заборонити екскурсії на пивних велосипедах

Укрінформ
У столиці Чехії вирішили боротися з пивними велосипедами на вулицях.

Про це повідомляє 34travel.

"Багато мандрівників, перебуваючи в Празі, Пльзені, Оломоуці або Брно, цікавляться екскурсіями на пивних велосипедах. Але не всім місцевим подобається така розвага", - йдеться в повідомленні.

Пивні велосипеди приводять в рух самі учасники екскурсії. Це одночасно і транспорт, і бар - можна поєднувати дві розваги, насолоджуючись чеськими краєвидами й знаменитим пивом (сюди монтується бочка на кілька десятків літрів пінного). На одному такому велосипеді може розміститися 10-15 осіб. Їх супроводжує гід-водій, який не п'є.

Місцеві жителі обурювалися: напідпитку туристи поводяться не дуже тактовно. Працівники місцевої дорожньої поліції задавалися питанням щодо безпеки пересування таких алкоконструкцій дорогами.

Читайте також: В Амстердамі заборонили "пивні велосипеди"

"Багато хто звертається до нас, в першу чергу, через шум, який супроводжує п'яні катання. Деякі турбуються за свою безпеку, наприклад, в Летенських садах, де люди гуляють з дітьми", - заявили в мерії.

Особисто мер Праги Павел Чижинський висловився ще різкіше: "Алкотуризм - це не те, що ми хотіли б просувати".

Власники пивно-велосипедного бізнесу використовували лазівки в законодавстві, адже закон розглядає такий бар як велосипед, який може рухатися де завгодно, але ніяк не враховує величезні розміри цього велосипеда.

Район Прага 7 вже заборонив рух велосипедів завширшки понад 1,2 м. Тепер звичайний велосипед тут проїде, а ось пивний - ніяк. Очікується, що заборона пошириться на всю територію міста.

Фото: kafkadesk.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-