Тисячі намистин і квест у башті: як у Кам'янці туристичний сезон відкриватимуть

Тисячі намистин і квест у башті: як у Кам'янці туристичний сезон відкриватимуть

Укрінформ
Кам'янець-Подільський під час відкриття цьогорічного туристичного сезону, що відбудеться 19-21 квітня, вирішив зробити ставку на автентичні сувеніри, смачну кухню, народні костюми, звичаї та традиції.

Про це йдеться в програмі офіційного відкриття турсезону, опублікованій на сайті Кам'янець-Подільської міської ради.

Візитівкою туристичного сезону-2019, який проходить під гаслом "Кам’янець на Поділлі – український колорит", стане намисто, поінформували в міськраді.

Відповідно до цієї ідеї, в місті 20 квітня організують фольклорний флешмоб "Подільське намисто". Для проведення дійства закуплять 40 тисяч червоних намистинок, за годину до початку всі охочі зможуть власноруч виготовити собі прикрасу. А далі відбудеться фольклорний обряд, учасниками якого стануть понад п’ять сотень подолянок і навіть міська Ратуша. Флешмоб проходитиме на площі Польський ринок після 16:00.

Організатори закликають усіх кам’янчанок і гостей міста одягти вишиванки й приєднатися до фольклорного флешмобу.

Тренд цьогорічного туристичного сезону, розповіли в міськраді, зададуть три ключові події Кам’янця-Подільського: 235 років повітроплавання, 100-річчя складання урочистої обітниці на вірність Українській народній республіці, Молодіжна столиця України-2019. Обговоренню цих тем присвятять туристичний форум "Кам’янець на Поділлі – український колорит", що відбудеться також 20 квітня.

Цього ж дня урочисто закладуть камінь будівництва Меморіалу 100-річчя складання урочистої обітниці на вірність УНР, відкриють виставку робіт місцевих майстрів "Кам’янець – унікальний сувенір" і квест-кімнату в Казематній башті.

Читайте також: Кам'янець покаже туристам довідник унікальних сувенірів

На площі Польський ринок, де діятиме фудкорт "Гостинний Кам’янець", влаштують народне дійство "За тиждень – Великдень". У межах заходу відтворять обряд гаївок, проводитимуть народні ігри, спортивні забави, а також благодійну акцію "Великодній кошик". На цій же локації влаштують велике частування "Подільські голубці", мистецькі етногуляння "На Ратушній площі". Також гастрономічна частина програми передбачає пригощання подільськими стравами від рестораторів міста, які зараз гортають архівні книги давніх рецептів, щоб здивувати віднайденим смаком рідної кухні.

Крім того, заплановані презентація нових екскурсійних маршрутів "Кам’янець-Подільський – столиця УНР", а також перфоманси фестивалів 2019 року. Йдеться про чемпіонат України з авторалі "Фортеця", фестиваль історичної реконструкції "Тріумфальна арка" до 235-ї річниці повітроплавання в Україні, міжнародний фестиваль "Ретро-фест", міжнародний середньовічний фестиваль-ярмарок "Форпост", фестиваль історичної реконструкції "Остання столиця" до 100-річчя столиці УНР в Кам’янці-Подільському, фестиваль вуличного мистецтва "Республіка", ІІІ Кам’янець-Подільський міжнародний кінофестиваль "Бруківка".

Читайте також: Молодіжна столиця України-2019 проведе понад сорок заходів

Також з нагоди відкриття туристичного сезону містом проїде мотоколона байкерів, а урочистою ходою пройдуть учасники ІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу бандурного мистецтва "Кобзарському роду нема переводу". Переможці презентують свою творчість у гала-концерті  й спільно заграють стрілецьку пісню "Ой у лузі червона калина".

Низка заходів відбудеться в Галереї мистецтв: відкриття виставки робіт Олександра Грена "Митець, зачарований в Поділля", відтворення подільських обрядів із хусткою, відкриття виставки хусток та презентація унікального експонату "Подільське намисто". Усі виставки експонуватимуть предмети з колекцій фондів Кам’янець-Подільського державного історичного музею та діятимуть упродовж місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-