До Мукачева прибув тестовий поїзд із Кошице

До Мукачева прибув тестовий поїзд із Кошице

Оновлено
Укрінформ
Поїзд сполученням Кошице – Мукачево виконав перший тестовий рейс.

Про це повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов на сторінці в Facebook

"Це поки тестовий рейс. Регулярне пасажирське сполучення, як і обіцяли, плануємо запустити вже у червні. З українського вокзалу до Словаччини можна буде доїхати рейковим автобусом по євроколії за 4 години. Маршрут такий - Кошице – Чієрна над Тисою – Чоп – Мукачево", - написав Кравцов.

За інформацією прес-служби Укрзалізниці, пасажирський рейковий автобус словацької залізничної компанії АТ ЗССК, який здійснив тестовий рейс колією європейської ширини (1435 мм), прибув на станцію Мукачево зі Словацької Республіки о 14:00.

Під час тестового рейсу відбулася робоча зустріч українських та словацьких залізничників. Сторони обговорили технічні параметри інфраструктури та рухомого складу, а також узгодили організаційні аспекти, пов’язані з запровадженням регулярного міжнародного пасажирського сполучення між українським Мукачевом та словацьким Кошице вже влітку цього року.

В Укрзалізниці нагадали, що спільне рішення про запровадження нового залізничного пасажирського сполучення Мукачево – Кошице було прийняте у лютому цього року в Києві під час зустрічі менеджменту залізничних компаній України та Словаччини. Під час переговорів було вирішено, що перевезення будуть здійснюватися рухомим складом словацької сторони, оскільки Укрзалізниця не експлуатує пасажирський рухомий склад для колії шириною 1435 мм.

Читайте також: В Укрзалізниці повідомили про нове місце прикордонного контролю у поїзді Київ-Варшава

Інфраструктуру для руху пасажирських поїздів на дільниці Мукачево – Чоп українські залізничники підготували ще торік в межах підготовки до запровадження міжнародного пасажирського сполучення Мукачево – Будапешт (Угорщина). З цією метою фахівці Львівської магістралі виконали комплекс робіт з покращення технічного стану суміщеної колії на ділянця Чоп – Мукачево, безпосередньо на станції Мукачево провели реконструкцію колії №100 завширшки 1435 мм, а залізничні будівельники збудували павільйон, низьку острівну пасажирську платформу довжиною 120 м та провели благоустрій прилеглої території.

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми даними, графік поїзда Мукачево – Кошице буде складений у такий спосіб, щоб пасажири могли запланувати маршрути з пересадками: зі станції Кошице – на поїзди до Праги та Братислави; зі станції Мукачево – на поїзди до Запоріжжя, Львова, Харкова, Києва, Ужгорода, Лисичанська, Одеси та інших міст.

Фото: mukachevo.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-