Чеська залізнична компанія хоче запустити поїзд в Україну

Чеська залізнична компанія хоче запустити поїзд в Україну

Укрінформ
Приватна чеська залізнична компанія RegioJet розглядає можливість налагодження залізничного сполучення з Україною, запустивши поїзд до Мукачева.

Про це сказав начальник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування АТ "Укрзалізниця" Олександр Красноштан в інтерв'ю ЦТС.

На запитання про те, чи готова УЗ пускати на свою інфраструктуру приватних перевізників, Красноштан відповів ствердно, додавши, що від зарубіжних приватних залізничних компаній надходили відповідні звернення. Одна з таких компаній - RegioJet.

"В нас уже була зустріч з одним із перевізників - RegioJet, у них є велика зацікавленість їздити до Мукачева", - повідомив Красноштан.

Також начальник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування УЗ нагадав, що цього тижня відбудеться пробний рейс за маршрутом Мукачево-Кошице: "Другого квітня буде тестова поїздка цього поїзда. Ми ще раз відпрацюємо всі технічні деталі зі словацькою стороною і почнемо здійснювати цей рейс з 9 червня".

Читайте також: Нічний експрес відправили в перший рейс

Раніше повідомлялося, що на маршруті Мукачево - Кошице працюватиме словацький рухомий склад.

Компанія RegioJet також здійснює автобусні перевезення, з 15 квітня минулого року приступила до виконання рейсів до Праги з Ужгорода та Мукачева за комбінованою схемою - автобусом з пересадкою на поїзд. Автобус довозить пасажирів з України до Кошице, а вже зі словацького міста поїздом RegioJet можна доїхати до Праги.

"Зазначимо, що в Україні хотів би їздити ще один чеський приватний оператор - Leo Express. Ця компанія подала заявку до Адміністрації залізничного транспорту Польщі щодо запуску з грудня 2019 року потяга за маршрутом Прага – Краків – Медика (польсько-український кордон). Водночас у Leo Express висловили бажання продовжити маршрут поїзда на територію України - до станції Мостиська-1 у Львівській області, куди доходить колія європейського стандарту 1435 мм", - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-