Чумацький шлях і не тільки: Херсонщина пропонує 55 нових туристичних продуктів

Чумацький шлях і не тільки: Херсонщина пропонує 55 нових туристичних продуктів

Укрінформ
На Херсонщині напередодні відкриття туристичного сезону бізнесу пропонують 55 туристичних продуктів: екскурсій, туристичних маршрутів тощо.

Про це поінформував на відкритті стратегічної сесії «Впровадження окремих міжнародних стандартів та підвищення якості послуг у сфері туризму – 2019» голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наш департамент (департамент туризму та курортів – ред.) розробив 55 туристичних продуктів, які оцифровані, які прораховані. Наше завдання спільно з вами цих 55 продуктів впровадити на більш промисловому рівні. Ми хочемо створити реєстр туристичних продуктів області», - зазначив Гордєєв, звертаючись до представників бізнесу.

За його словами, туристичні маршрути будуть погоджені з поліцією, рятувальниками, СБУ з точки зору безпеки.

«Заробляйте на цьому кошти, тільки ці маршрути мають бути безпечними, легальними максимально», - наголосив Гордєєв.

Як розповіла кореспонденту Укрінформу директор департамент туризму та курортів облдержадміністрації Тетяна Волинець, для бізнесу розробили і пропонують туристичні маршрути, які є прибутковими.

«Туристичні продукти - це така пропозиція. Тому що все-таки цим повинен займатися бізнес. Ми прорахували, щоб показати бізнесу: це для вас є прибутковим, це не збиткові туристичні продукти. Ми пов’язували їх з морським узбережжям, розробили туристичні маршрути до національних парків, до заповідників. І навіть зробили калькуляцію, щоб бізнес побачив, що це є прибутковим», - розповіла Волинець.

За її словами, наразі найперспективнішими серед розроблених туристичних продуктів залишаються національні природні парки.

Читайте також: Туристам подобається клімат Скадовська й Лазурного та не вистачає екскурсій

«Вони унікальні, є недооціненими, мало туристів їх бачило. Цікавий проект зараз, не знаю, чи зможе він запрацювати вже в цьому році, – це екскурсії на Тендерівську косу з Залізного Порту. І ще проект – це Соляна дорога, Соляний шлях, який я називаю Чумацький шлях. Як проект він виглядає дуже яскраво», - резюмувала директор Департаменту туризму.

Фото: khoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-