У Білій Церкві з'явиться бульвар

У Білій Церкві з'явиться бульвар "живих" скульптур

Укрінформ
На Київщині, в місті Біла Церква, планують створити бульвар сучасної скульптури, на якому встановлять арт-об'єкти, що розмовлятимуть.

Про це йшлося на засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, який підтримав ініціативу організувати в Білій Церкві "Міжнародний симпозіум скульптури", повідомляє прес-служба міськради. 

"Оскільки реконструйований бульвар Олександрійський веде до нашої туристичної перлини – парку "Олександрія",  було запропоновано  зробити і сам бульвар туристично привабливим, створивши на його базі бульвар сучасної скульптури… Ці скульптури заговорять, що дозволить Білій Церкві стати першим в Україні й одинадцятим у світі містом з такою дивиною", - йдеться в публікації.

Ініціатори проекту, мистецтвознавці й активістки Валерія Голоскокова та Анна Лєдєнєва, переконані, що завдяки ньому зроблять Білу Церкву привабливою для туристів та інвесторів.

Читайте також: Скульптор з Тернополя відтворює втрачені шедеври Іоана Пінзеля

Наразі ведуться перемовини щодо участі в фестивалі скульпторів з Мадрида, Люксембурга та трьох скульпторів із України. Митці впродовж двох тижнів створюватимуть скульптури у сучасному стилі з металу на тему: "Взаємодія". Надалі визначать остаточне  місце розміщення виготовлених робіт.

Створення скульптур відбуватиметься безпосередньо на очах білоцерківців та гостей міста.

Також у період проведення симпозіуму буде проходити освітня програма, яка передбачає кінопокази про сучасну скульптуру, лекції, дискусії та зустрічі зі скульпторами, дитячі розвивальні програми. Це дасть змогу місцевим жителям та гостям міста розширити свої знання про сучасну скульптуру й відчуті себе учасниками процесу створення арт-об'єктів, що прикрасять місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-