На Херсонщині взялися за створення унікального заповідника

На Херсонщині взялися за створення унікального заповідника

Укрінформ
На Херсонщині розпочалася активна робота зі створення заповідника "Амадока" на місці одного з перших на території України державних утворень часів античної римської епохи.

План реалізації проекту створення заповідника обговорювався на розширеному засіданні колегії департаменту культури, туризму і курортів Херсонської обласної державної адміністрації, повідомила директор департаменту Світлана Думинська на сторінці в Facebook

"Почалася активна робота. Всі розуміють, що створення "Амадока" сприятиме поліпшенню соціально-економічного стану Бериславського району та Херсонської області в цілому, створенню привабливого інвестиційного клімату, збільшенню туристичних потоків", – зазначила Думинська.

Стародавнє городище, розташоване на цих землях, колись було центром Нижньодніпровського пізньоскіфського царства – державного утворення, створеного на півдні України не сторонніми античними греками, а місцевим населенням.

Читайте також: На Міжнародній туристичній виставці UITT презентують звуки Херсонщини

За словами начальника обласної інспекції з охорони пам’яток історії та культури Івана Солоницького, цей комплекс – єдиний повністю збережений пам’ятник пізньоскіфської культури на території області. Він підкреслив, що городище має бути ретельно досліджене та музеєфіковане, після чого тут має бути створений скансен (музей просто неба).

Зазначається, що Херсонська обласна інспекція з охорони пам’яток історії та культури спільно з Інститутом археології Національної Академії наук України щорічно проводять на цьому об’єкті археологічні розкопки. Археологи готові не тільки проводити екскурсії на об’єкті, але й надати можливість школярам Херсонщини взяти участь в археологічних розкопках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-