Життя на Марсі можна буде відчути в іспанських печерах

Життя на Марсі можна буде відчути в іспанських печерах

Фото
Укрінформ
На півночі Іспанії охочим стати космічними туристами пропонують "відправиться" на Марс і відчути всі принади життя на сусідній планеті.

Одягнені в полімерні костюми та підгузки любителі космосу спатимуть у герметичних капсулах, встановлених у сирих печерах на глибині близько 1,5 км під землею, та виконуватимуть різні завдання в складних умовах, зокрема вирощуватимуть зернові без ґрунту, повідомляє The Telegraph.

"Марсіанське середовище доволі вороже – з низькими температурами, сильними вітрами й високим рівнем сонячної радіації, що означає, що найбільш слушний спосіб підтримки людського життя – під марсіанською поверхнею. Ці печери в Кантабрії (регіон Іспанії - ред.) – ідеальне місце для випробувань у схожих умовах", – говорить Давід Себальос, генеральний директор компанії Astroland, якій належить ідея пограти в життя на Марсі.

Учасники не побачать природного світла впродовж щонайменше трьох днів і зможуть здійснити лише один телефонний дзвінок. Ціна такої пригоди - 10 тисяч євро з особи.

До кожної групи мандрівників набирають до 10 осіб віком від 18 років. Вони повинні зареєструватися на сайті компанії та пройти кілька інтерв'ю. Перед спуском з ними проведуть інструктаж, тренінг з лідерства, а також навчать лазити печерами.

Читайте також: Таємничим підземеллям Рівного почали шукати логотип

Перша експедиція запланована на 15 червня 2019 року. До кінця року Astroland сподівається провести ще дев'ять таких подорожей.

Фото: Astroland 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-