На Закарпатті зросли надходження від туристичного збору

На Закарпатті зросли надходження від туристичного збору

Укрінформ
До місцевих бюджетів Закарпаття впродовж січня надійшло на 48,7 % більше туристичного збору, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє Управлінням туризму та курортів департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської облдержадміністрації. 

"Протягом першого місяця 2019 року до місцевих бюджетів Закарпатської області сплачено 336,2 тис. грн туристичного збору, що на 48,7 відсотка більше, ніж аналогічного періоду 2018 року (226,2 тис. гривень)", – йдеться в публікації.

Як і торік, найбільші суми туристичного збору надійшли до бюджетів об’єднаної територіальної громади с. Поляна (Свалявський район) – 78,5 тис. грн. та Берегівського району – 45,9 тис. грн. Їхня частка у сукупному туристичному зборі становить 37,0 %. Також значні надходження надійшли до бюджетів м. Берегове – 31,0 тис. грн, Воловецького району – 29,0 тис. грн, Виноградівського району – 27,1 тис., Міжгірського району – 26,6 тис. грн, м. Мукачево – 20,5 тис. грн.

Читайте також: На Донеччині туристичний збір минулоріч перевищив мільйон

Якщо порівняти з аналогічним періодом минулого року, найбільший приріст туристичного збору спостерігається в Ужгородському районі – у 46,5 раза більше, м. Мукачеве – 26,3, Берегівському районі – 12,1, м. Берегово та Мукачівському районі – у 2,8 раза більше.

В облдержадміністрації нагадали, що наразі ставки туристичного збору в місті Ужгороді становлять 0,5 % – для внутрішнього туриста та 1 %  – для іноземного туриста, а у місті Мукачево 0,5 % та 0,6 % відповідно.

Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземців, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-