В Аккерманській фортеці з'явиться нова атракція для туристів

В Аккерманській фортеці з'явиться нова атракція для туристів

Фото
Укрінформ
На території Білгород-Дністровської (Аккерманської) фортеці, що на Одещині, монтують оглядовий майданчик, з якого можна буде помилуватися довколишніми краєвидами вже в новому туристичному сезоні.

Як повідомляється на сторінці КП "Фортеця" в Facebook, нову атракцію для мандрівників встановлять вздовж стіни фортеці – від Оглядової до Гаремної вежі.

Оглядовий майданчик завдовжки 100-метрів споруджують у межах підготовки до нового туристичного сезону.

Читайте також: До спадку ЮНЕСКО можуть зарахувати ще одну українську пам'ятку

Нагадаємо, що Гаремна вежа була відкрита для екскурсій лише 2016 року, а до цього перебувала у вкрай незадовільному стані. За даними вчених, її назва не відповідає дійсності, й жінки в Середньовіччі тут ніколи не перебували. Вважається, що у вежі могла бути мечеть.

Як повідомляв Укрінформ, наразі в Національній комісії України у справах ЮНЕСКО обговорюють можливість включення до попереднього Списку всесвітньої спадщини Аккерманської фортеці.

Читайте також: Столичний костел Святого Миколая ефектно підсвітять

Вчені визнали, що фортеця відповідає, щонайменше, трьом критеріями ЮНЕСКО: об’єкт втілює важливість взаємозв’язку людських цінностей і розвитку містобудування, є архітектурним ансамблем, який ілюструє важливі етапи в історії людства, а також пов’язаний з подіями та традиціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-