Японія готується до раннього ханамі

Японія готується до раннього ханамі

Укрінформ
Туристи цьогоріч зможуть помилуватися цвітінням сакури в Японії раніше, ніж зазвичай, - вже в середині березня.

Про це повідомляє otpusk.com із посиланням на Travel And Leisure

"Згідно з прогнозом Японської метеорологічної компанії, знамениті на весь світ сакури в 2019 році зацвітуть раніше, ніж звичайно. Сезон, який у Японії називається "ханамі", розпочнеться в префектурі Коті на острові Сікоку 18 березня. Тижнем пізніше квіти сакури почнуть розпускатися в самому місті Коті, який є адміністративним центром. У Фукуоці дата початку "ханамі" – 20 березня, в Нагої і Токіо – 22 березня. На день пізніше в Хіросімі", – йдеться в повідомленні.

Цвітіння досягає своєї кульмінації на дев'ятий день, після чого почнеться в'янення. У Вакаямі, Осаці, Кіото й Кагосімі вишня цвістиме до кінця квітня. У північних префектурах, включно з Міягі, Аоморі й Хоккайдо, "ханамі" очікується в середині квітня і на початку травня.

Читайте також: В Японії запровадили податок на виїзд із країни

Як зазначають японські метеорологи, підвищення температури сприяє ранньому цвітінню сакури в деяких частинах країни. Наприклад, в Токіо актуальні прогнози показують появу квітів вишні на чотири дні раніше, ніж зазвичай. Наразі Японська метеорологічна компанія відстежує близько 1 000 місць по всій країні і регулярно оновлює дані про час появи квітів сакури для туристів.

Варто зазначити, що в березні 2018 року країну висхідного сонця відвідала рекордна для цього місяця кількість туристів – близько 2,6 млн осіб.

Фото: Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-