Рятувальники знайшли ще одного туриста, що заблукав на Гимбі

Рятувальники знайшли ще одного туриста, що заблукав на Гимбі

Укрінформ
На Закарпатті в районі гори Гимба сьогодні завершилися пошуки харків'янина, який заблукав поблизу гірськолижного курорту Пилипець.

Про зникнення чоловіка повідомила його дружина учора пізно ввечері, сьогодні о 10 годині турист вийшов на зв'язок. Про це повідомляють у прес-службі УДСНС в Закарпатській області.

"Учора, 20 січня, до рятувальників знову надійшло повідомлення про те, що в районі гори Гимба Міжгірського району зник турист. Повідомила про це о 23:20 дружина лижника. ...На пошуки чоловіка, яким виявився 35-річний мешканець Харківської області, вирушили рятувальники двох гірських пошуково-рятувальних відділень з с. Нижні Ворота Воловецького району та смт Міжгір’я. Загалом у пошуках брали участь 12 рятувальників та 2 одиниці техніки", - йдеться в повідомленні.

Вже наступного дня о 10:30 чоловік вийшов на зв’язок та повідомив своє місцезнаходження у горах. У цьому напрямку рятувальники і продовжили свої пошуки.

Об 11:15 одна з пошуково-рятувальних груп дісталась до туриста та супроводила його до с. Пилипець, де на нього вже чекала дружина.

На щастя, чоловік перед виходом у гори обладнав свій рюкзак усім необхідним. Спорядження й дозволило в Карпатах уникнути обморожень та переохолоджень.

Відтак, закарпатські рятувальники в черговий раз звертаються тепер уже до рідних туристів-екстремалів з проханням переконати своїх близьких не випробовувати власні сили на нескорених вершинах Карпат у гонитві за "гострими" відчуттями. Адже наслідки можуть бути непередбачуваними.

Читайте також: Рятувальники знайшли загублених у Карпатах туристів: один загинув

Як раніше повідомляв Укрінформ, на початку січня в Карпатах заблукали два туристи — одного із них на другу добу пошуків знайшли мертвим, чоловік замерз. Інший турист провів чотири доби в горах. За пошуковою операцію з його порятунку стежила вся країна, зрештою, він вийшов на зв'язок і був врятований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-