На Київщині створено майже 100 об'єктів природно-заповідного фонду

На Київщині створено майже 100 об'єктів природно-заповідного фонду

Укрінформ
На території Київської області нараховується 93 об'єкти природно-заповідного фонду (ПЗФ).

Про це під час прес-конференції сказав начальник Київського обласного управління лісного і мисливського господарства Олексій Бойко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день на територій Київської області функціонує 67 мисливських господарств, з них 65 господарств — приватної форми власності. Разом з тим, на території лісових масивів Київщини створено 93 об'єкти природно-заповідного фонду - це 55 заказників, один регіональний ландшафтний парк, кілька пам'яток природи, заповідних урочищ. Загальна площа об'єктів природно-заповідного фонду складає майже 23 тисячі гектарів", - зазначив Бойко.

Він зауважив, що цього року майже по всім об'єктам ПЗФ були проведені перевірки.

"Була зроблена ревізія усіх біотехнічних споруд, які знаходяться на цих територіях, включно з мисливськими вежами. Були проведені заходи з приведення цих об'єктів до вимог чинного законодавства, у першу чергу до вимог Закону України "Про природно-заповідний фонд". З 2017 року внесені зміни до цього закону і чітко прописано, що на територіях природно-заповідного фонду заборонене будь-яке полювання", - підкреслив він.

Читайте також: Ще чотири природні комплекси Сумщини стали заповідними

Бойко зауважив, що на сьогодні на об'єктах природно-заповідного фонду демонтовано всі мисливські вежі.

"Окремі, які є, вони, можливо, не попали в наше поле зору, але роботу ми цю будемо продовжувати і до закінчення цього року ми наведемо повний порядок на цих об'єктах", - зауважив він.

Також, за його словами, наразі існує проблема щодо винесення в натуру меж об'єктів природно-заповідного фонду.

"Багато є випадків, коли на території природно-заповідного фонду накладаються земельні ділянки певної форми власності. Одна із причин таких ситуацій - це те, що ці об'єкти не винесені в натуру. Це серйозна робота, яку ми вже розпочали, і на сьогоднішній момент вже 2,5 тисячі гектарів ПЗФ винесені в натуру. Дуже серйозну роботу ми провели в натурному оформленні цих об'єктів, які ми маємо. Є об'єкт природно-заповідного фонду, і якщо він належним чином не оформлений, це не повноцінний об'єкт", - додав він.

Бойко зазначив, що зараз проводиться робота з Київським еколого-культурним центром та Державною екологічною інспекцію в напрямку збільшення площ об'єктів ПЗФ.

"Готуємо наукове обґрунтування, і я сподіваюся, що буде підтримка на рівні Мінприроди та громадськості, і ми все-таки площу об'єктів ПЗФ збільшимо", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-