Чехія оштрафувала Booking.com за заборонені угоди

Чехія оштрафувала Booking.com за заборонені угоди

Укрінформ
У Чехії наклали штраф розміром 8,3 млн крон на систему інтернет-бронювання житла Booking.com за укладання заборонених угод.

Про це повідомляє Radio Praha

"Управління із захисту конкуренції Чеської Республіки оштрафувало систему інтернет-бронювання Booking.com на 8,3 млн крон (330 тис. євро) за укладання заборонених угод. Вони забезпечили сервісу більш вигідні ціни за проживання для клієнтів у готелях та інших установах, що пропонують короткострокове проживання", - йдеться в публікації.

На думку відомства, Booking.com змушував місцевих готельєрів, які співпрацюють з системою, пропонувати широкий паритет цін і доступності, через що вони не могли запропонувати більш вигідні ціни на своїх сайтах і конкуруючих майданчиках. Такі договори укладалися в період з травня 2009 року по червень 2015 року.

Читайте також: У Китаї туристи можуть поспостерігати за світанком з бульбашок

Booking.com існує з 2005 року, належить американському холдингу Priceline, який також контролює аналогічні системи Kayak і Agoda.com. Booking.com пропонує розміщення у понад 700 тис. готелів у 200 країнах.

Нагадаємо, що 2016 року стало відомо про відкриття прокуратурою АР Крим кримінального провадження щодо Booking.com за бронювання номерів у готелях анексованого Криму.

Фото: travelweekly.com.au

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-