У

У "Вертеп-фесту" з'явився мобільний туристичний путівник

Укрінформ
"Вертепуй разом з друзями!" - під таким гаслом 12-13 січня у Харкові втретє відбудеться всеукраїнський "Вертеп-фест", для якого студенти Харківського національного університету "ХПІ" вже розробили мобільний додаток Wayley - туристичний путівник.

Про це кореспонденту Укрінформу розказав Андрій Шейнін, співзасновник БФ "Харків з тобою", за підтримки якого засновано цей фестиваль.

"Яскравий, великий фестиваль в мегаполісі є прекрасним приводом для українців завітати до Харкова, особливо для легкої на підйом молоді. Тому партнери фестивалю, студенти НТУ "ХПІ" - Олександр Терновий, Ілля Косенко та Іван Білоус - розробили мобільний додаток Wayley як туристичний путівник, що допоможе орієнтуватися в місті та заходах "Вертеп-фесту", якщо приїхав до Харкова вперше. Додаток - це можливість планування поїздки в залежності від уподобань і бюджету користувача. Аналізуючи потреби туристів, розробники додали кілька основних функцій: знайти житло, подивитися визначні пам'ятки, відвідати цікаві івенти, обрати заклад для харчування та можливість отримати знижку. А ще додали корисні фільтри: пошук за стравою, віддаленість від центру, локації для фото. Там же буде надано інформацію про екскурсійну та ігрову програму фестивалю "Вертеп-квест". До речі, додаток можна безкоштовно завантажити у свій телефон", - зазначив Шейнін.

За його словами, міжнародний досвід, та вже й український, говорить про те, що місто, в якому проводиться справжнє маскарадне дійство, завжди приваблює гостей: "Театралізований "Вертеп-фест" як вуличне дійство надає поштовх для розвитку міжрегіональних зв’язків, внутрішнього туризму".

Читайте також: У Харкові виконають коляду в тисячу голосів

"Цього року до команди фестивалю приєдналися фахівці з туризму, ми почали налагоджувати стосунки з туристичними компаніями, які займаються внутрішнім туризмом та просувають його в Україні. В листопаді, завдяки підтримці Українського культурного фонду, провели семінар для представників вертепних колективів-учасників фестивалю, куди запросили і представників туристичних компаній. Ми показали їм Харків та його туристичні можливості. Нам вдалося перевернути уяву гостей про "робочий" Харків, отримали захоплені відгуки, чим як патріоти нашого міста дуже тішимося", - додав Шейнін.

За його словами, експерти турбізнесу визначають, що введення воєнного стану відразу позначилося на туристичній галузі України.

"Але, незважаючи на обставини, команда "Вертеп-фесту" налаштована провести дійсно всеукраїнський фестиваль: приваблює до Харкова гостей та туристів, організовує виступи по всьому місту вертепних та колядних колективів, яких наразі зареєструвалося вже більше 60 і близько половина з них - з інших регіонів України: від Львова, Івано-Франківська та Хмельницького до Луганської і Донецької областей", - пояснює Шейнін.

За його словами, мобільний додаток вже випробували представники туристичних компаній з Києва, Запоріжжя, Сум, Полтави.

"Додаток розцінений як засіб, розрахований на тих, хто поважає традиції, любить подорожувати, цікавиться історією країни та міст", - сказав Шейнін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-