Межі Ужанського національного парку розширять

Межі Ужанського національного парку розширять

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив Указ Президента "Про зміну меж території Ужанського національного природного парку".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

"Уряд України ухвалив рішення про розширення меж Ужанського НПП. Відтепер до складу парку буде включено і надано йому у постійне користування 18370,1 гектара земель державної власності на території Великоберезнянського району Закарпатської області (з них 11382,1 гектара земель входять до складу національного природного парку без вилучення)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На острові Джарилгач розширять нацпарк і відновлять маяк

Коментуючи рішення уряду, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зазначив, що збереження природи української частини Карпат як унікального природного скарбу, важливого центру біорізноманіття, необхідного середовища існування та притулку для багатьох видів рослин і тварин, які перебувають під загрозою зникнення, та найбільшої в Європі території з незайманими лісами є одним з основних завдань для держави в Карпатському регіоні.

"Це вже третє рішення за півтора року щодо розширення національних природних парків в Закарпатській області. І вдячний за спільну роботу над розширенням національних парків на території всього Карпатського регіону Франкфуртському зоологічному товариству та Українському товариству охорони птахів", - сказав Семерак.

За словами міністра, включені до площі нацпарку праліси й старовікові ліси мають надзвичайно високу природоохоронну цінність.

Читайте також: Нацпарк «Олешківські піски» розширили

Він також зауважив, що парк входить до складу транскордонного українсько-польсько-словацького біосферного резервату "Східні Карпати" (об’єкту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО), є територією Смарагдової мережі й ухвалене рішення сприятиме збереженню цих природних комплексів.

"Ми прагнемо створити ефективну мережу природоохоронних територій, яка забезпечить збереження різноманіття тваринного і рослинного світу не тільки в межах України, але і в європейському вимірі", - наголосив посадовець. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-