Біля садиби Костомарова створили ландшафтний заказник

Біля садиби Костомарова створили ландшафтний заказник

Укрінформ
Депутати Чернігівської облради проголосували за створення на території Дідовецької сільської ради Прилуцького району, де розташовано історико-меморіальний комплекс "Садиба Миколи Костомарова", ландшафтного заказника "Бакумова гора".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оголосити на території Дідовецької сільської ради Прилуцького району Чернігівської області об’єкт природно-заповідного фонду - ландшафтний заказник місцевого значення "Бакумова гора" площею 16 га без вилучення земельних ділянок у власників та користувачів за рахунок земель запасу", - йдеться в рішенні сесії.

У пояснювальній записці до документа розповідається, що територія заказника розташовується між селами Манжосівка, Єгорівка та Дідівці й цінна трьома основними типами ландшафтів: крутим схилом з балками та ярами, заболоченою долиною річки й пласкими лесовими рівнинами. На місцевості збереглися значні ареали червонокнижних, рідкісних та цінних видів рослин. На стінках кар’єрів зустрічаються колонії ластівки берегової та окремі "нори" щуриків (бджолоїдок).

Читайте також: На Чернігівщині прокладуть туристичний маршрут двома заповідниками

Раніше в облраді повідомляли, що заказник створюється на доповнення до нещодавно відкритих комплексу "Садиба Миколи Костомарова" та музею Кирило-Мефодіївського братства.

Як повідомляв Укрінформ, музей-садибу Миколи Костомарова в селі Дідівці Прилуцького району Чернігівщини відкрили 2017 року до 200-річчя цього відомого історика й громадського діяча. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-