У Вінниці майстри покажуть

У Вінниці майстри покажуть "Різдвяне диво"

Укрінформ
У Вінниці в середу, 19 грудня, стартує святкова виставка народного мистецтва "Різдвяне диво".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив провідний методист Вінницького обласного центру народної творчості Сергій Бугай.

"Обласна виставка "Різдвяне диво" проводиться в Обласному центрі народної творчості щороку. В ній беруть участь митці з різних куточків області – як аматори, так і професійні художники, майстри народного мистецтва різного спрямування. Це вишивка і ткацтво, живопис і малярство на склі, декоративне випилювання і різьба, а також гончарство і витинанка. Об’єднує їх релігійна тематика – це Свята Вечеря, Різдво, народження Христа, а також зимова тематика, пейзажі, в тому числі – академічні", – розповів Бугай.

Читайте також: Тернопіль дивуватиме туристів макетами різдвяних шопок

За його словами, на виставці представлено більше ста творів мистецтва. Одна з центральних в експозиції – велика робота Олександра Пелешка "Свята вечеря", створена в авторській техніці – гратографіці, коли на основу наносяться шари фарби, а потім голкою видряпуються зображення.

Серед інших робіт – три ікони Богородиці на пластах кераміки, виготовлені за високих температур і вкриті емаллю, авторства Вікторії Ніколаєвої.

Також на виставці представлені різдвяні витинанки, старовинні вишиті рушники та їхні репліки, тарелі у стилі барської кераміки, розпис на склі, різдвяні дзвоники тощо.

Триватиме виставка до 14 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-