Рекордна кількість туристів потрапила до Забороненого міста

Рекордна кількість туристів потрапила до Забороненого міста

Укрінформ
Палацовий комплекс Гугун (Заборонене місто) в Пекіні став найбільш відвідуваним цьогоріч музеєм світу.

Минулого тижня на території пам'ятки побував 17-мільйонний відвідувач у 2018 році. Цей показник перевищив торішний на 6,25%, повідомляє ecns.cn.

Зазначається, що 40% від загальної кількості відвідувачів становлять молоді люди до 30 років, а 34% – від 30 до 40 років.

Попри те, що нещодавно музей обмежив кількість відвідувань до 80 тис. на день, щоб забезпечити збереження давньої архітектури й артефактів, кількість охочих подивитися на Гугун у низький сезон зросла і становить 30% від загальної кількості.

Читайте також: Названо найпопулярніші туристичні атракції 2018 року

Заборонене місто – найбільший палацовий комплекс у світі. Він розміщений у центрі Пекіна, займаючи площу 72 га. В ньому розташовано понад 900 будівель. Це зразок китайської палацової архітектури. У давнину слугував резиденцією для правителів Китаю династій Мін і Цін, тобто з 1420-го до 1912 року. Заборонене місто отримало свою назву невипадково: на його територію заборонялося заходити звичайним людям під страхом повільної і болісної смерті.

Музей на території палацу був утворений 1925 року. Тут налічується 1,86 млн експонатів, з яких будь-коли виставлялися тільки 2%.

Як повідомляв Укрінформ, портал для мандрівників TripAdvisor назвав найпопулярніші туристичні об'єкти 2018 року. Перше місце в рейтингу посів римський Колізей. Ресурс склав власний рейтинг, проаналізувавши дані щодо бронювань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-