Стало відомо, коли у вежу Чорторийських пустять туристів

Стало відомо, коли у вежу Чорторийських пустять туристів

Укрінформ
У Луцьку до кінця 2019 року планують завершити реставрацію оборонної вежі князів Чарторийських з фрагментом муру Окольного замку, які є пам’яткою архітектури національного значення XIV-XV століть. 

Про це заявив виконувач повноважень Луцького міського голови, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, повідомляє Zruchno.Travel.

"Наступного року будуть вестися активні роботи. Сподіваюсь, до кінця року ми завершимо вежу Чарторийських. Навіть якщо будуть якісь перешкоди, то 2020 рік буде крайнім, коли вежа нарешті зможе прийняти туристів", – запевнив Пустовіт.

Реаставрацію вежі Чарторийських передбачає грантовий проект "Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна" за програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, у партнерстві виконкому Луцької міської ради з гміною Любліна. В межах проекту Луцьк отримає грант на суму 1 мільйон 34 тисячі євро. Ще 114 тисяч євро планують виділити з міського бюджету.

Залучення позабюджетного фінансування для проведення ремонтно-реставраційних робіт та ревіталізації історико-культурної спадщини та маркетингової компанії Луцька передбачає проект нової Програми розвитку туризму у місті Луцьку на 2019-2020 роки, який незабаром має розглянути міська рада.

Читайте також: У Луцькому замку влаштують новорічну містерію

"Ми готуємо нову програму. Вона базуватиметься на тих здобутках і напрацюваннях, які в нас вже є. Хочемо зробити наше місто набагато привабливішим за рахунок нових об’єктів, вкласти в них нове життя, збільшити кількість фестивалів", – підкреслив Пустовіт.

Він нагадав, що наступного року виповниться 590 років З’їзду європейських монархів у Луцькому замку. З цієї нагоди міська влада планує низку заходів, до проведення яких долучаться також литовські партнери.

Згідно з попередньою програмою відзначення, центральною подією має стати фестиваль "З’їзд європейських монархів", який триватиме впродовж тижня. Розпочнеться він з фестивалю середньовічного духу "Князівський бенкет", а закінчиться фестивалем "Ніч у Луцькому замку". Упродовж тижня на території Старого міста та парку культури й відпочинку відбуватимуться масові гуляння з реконструкцією життя середньовічного Луцька.

Фото: Волинські новини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-