В Ужгороді цими вихідними влаштують другий фестиваль пряників

В Ужгороді цими вихідними влаштують другий фестиваль пряників

Укрінформ
Фестиваль пряників вдруге проведуть в Ужгороді цими вихідними — 15-16 грудня. Це родинне свято, де можна буде придбати ексклюзивні солодощі та взяти участь у благодійному аукціоні.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів Олександр Коваль, організатор Закарпатського фестивалю пряників.

“Другий Закарпатський фестиваль пряників пройде в Ужгороді цими вихідними — 15-16 грудня. Ідея фесту — це родинне свято, де можна придбати ексклюзивні солодощі і  взяти участь у благодійному аукціоні — якраз в дусі прийдешнього свята Миколая. Цьогоріч ужгородці збиратимуть кошти на лікування Крістіни Яремчук”, - повідомив Коваль.

Зі слів організаторів, містян закликають самотужки спекти до фесту пряниковий будиночок та долучитися до розбудови святкового солодкого містечка у "Совиному гнізді", де відбудеться фестиваль. Впродовж цього тижня свої солодкі вироби просять приносити у визначені крамниці в Ужгороді. Згодом, уже під час самого фестивалю, ці будиночки продадуть на благодійному аукціоні, а гроші передадуть на лікування Крістіні Яремчук. Стартова ціна — від 200 грн за будиночок.

Офіційно у фестивалі беруть участь близько десяти кондитерів, приватних підприємців.

Читайте також: У Львові 13 грудня розпочнеться фестиваль українського кіно

Торік захід відвідало понад дві тисячі людей.

“До такого напливу організатори були не готові, стався казус: усі пряники продали в перший день фесту. Тому цьогоріч пряників напекли ще більше”, - пригадує Коваль.

Також, за його словами, на відвідувачів фесту чекають фотозони, майстер-класи із розпису пряників, анімація, хімічна вистава для дітей та фаєр-шоу увечері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-