З Будапешта до Мукачева вирушив перший потяг інтерсіті

З Будапешта до Мукачева вирушив перший потяг інтерсіті

Фото
Укрінформ
Перший рейс потяга сполученням "Будапешт-Мукачево" відправився сьогодні у 8.23 за київським часом вранці з вокзалу угорської столиці до міста на Закарпатті.

Про це повідомляє "Мukachevo.net".

"Перший рейс поїзда стартував о 7:23 за центральноєвропейським часом, а це 8:23 за київським, з вокзалу Нюготі в бік Закарпаття. Ціна квитка в касі угорського вокзалу в Будапешті – 20,9 євро. Саме сьогодні, 9 грудня, офіційно запущено це сполучення як регулярне", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, потяг називається «Латориця», це назва однієї з найбільших річок Закарпаття, яка протікає через Мукачево.

Як відмічає закарпатське видання, "примітно, що на навігації назва «Мукачево» транслітерується як Mukacheve, тобто на український манер, хоча часто в Угорщині на дорожніх знаках використовується саме угорська назва міста Munkacs. Ця назва дублюється лише на табло вокзалу".

Поїздка з Будапешта до Мукачева триватиме близько 6 годин.

Читайте також: Швидкісний поїзд Київ – Запоріжжя вирушить у додаткові рейси

Як повідомляв Укрінформ, Укрзалізниця анонсувала відкриття з 9 грудня довгоочікуваного залізничного рейсу сполученням «Мукачево-Будапешт». Це буде щоденний прямий безпересадковий маршрут. Рухомий склад, що курсуватиме євроколією, належить Угорським залізницям.

За розкладом, з Мукачева потяг відправлятиметься в 12.30 і прибуватиме о 18.27 в Будапешт. З Будапешта відправлення о 7.23 і прибуття в Мукачево о 15.20.

Фото: mukachevo.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-