В Яремче на новорічно-різдвяні свята чекають до півмільйона туристів

В Яремче на новорічно-різдвяні свята чекають до півмільйона туристів

Укрінформ
В Яремче, що на Івано-Франківщині, на зимові свята очікують до півмільйона туристів. У новорічну ніч ціни на проживання піднімуться на 50% і більше.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила головний спеціаліст відділу туризму та зовнішніх зв’язків Яремчанського міськвиконкому Наталія Блага.

"Традиційно на зимові свята очікуємо 350-400 тисяч туристів. Оскільки зима в горах не тепла і потрібно опалювати приміщення, то в цей період вартість за проживання піднімається на 20-30%. У середньому взимку в Яремче ціна за проживання сягає від 250 до 600 грн з особи за ніч. У готелях, як правило, є сніданки, у зелених садибах – за домовленістю. У новорічну ніч ціни піднімаються на 50% і більше. Усе залежить від додаткових послуг", – повідомила Блага.

За її словами, ялинку в Яремче відкриють у день Святого Миколая, 19 грудня, разом із Чудотворцем та українськими виконавцями. Зелену красуню в Яремче привезуть із села Вороненко , а іграшки для неї створять учні місцевої школи мистецтв. Гуцульські колядки тут почнуть лунати з 30 січня, а в новорічну ніч  влаштують дискотеку.

Читайте також: Миколай кататиметься вулицями Житомира на автомобілі

"З 7 до 14 січня відбудеться фестиваль автентичної гуцульської коляди та дитячий фестиваль циркового і естрадного мистецтва. Окрім цього, в усіх населених пунктах Яремчанської міської ради в цей період будуть вертепи, колядки, маланки, щедрування, які зберігають і показують наші гуцульські традиції", - зазначила Наталія Блага.

Відомо, що близько 50% номерів у зелених садибах та готелях Яремче на новорічно-різдвяні свята вже заброньовані. Туристи Прикарпаття вважають Яремчанську територію (місто Яремче та села Татарів, Ворохта, Микуличин, Яблуниця, Поляниця, Вороненко) та Надвірнянський район найбільш популярними місцями для відпочинку.

З початку року Прикарпаття відвідали 2,2 млн туристів. За 11 місяців туристичний збір області сягає 3,6 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-