Музей соборності України створять у Фастові

Музей соборності України створять у Фастові

Укрінформ
У Фастові Київської області заклали перший камінь у фундамент майбутнього Музею соборності України.

Про це повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам’яті 

"У грудні 2018 року виповнюється 100-річчя з дня підписання Передвступного договору про Злуку між Українською Народною Республікою та Західно-Українською Народною Республікою. Розпочалися заходи на станції Фастів, біля музейного комплексу "Музей на колесах". Під час урочистостей було закладено перший камінь у фундамент Музею соборності України, який буде розміщений у новозбудованому вокзалі станції Фастів. "Укрпошта" провела пам’ятне погашення святкової марки та конверта спеціально виготовленим до цієї події поштовим штемпелем", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Львові відкрили пам'ятник героям ЗУНР

Зазначається, що в Фастові працівники інституту провели Всеукраїнську естафету єднання, присвячену 100-річчю об’єднання українських земель. Її символом стали дві долоні, з’єднані в рукостисканні. Учасники заходу, ставши в коло, взялися за руки й урочисто проголосили: "Ми українці, ми – єдина нація, разом ми захищаємо країну і разом її відбудуємо".

Як відомо, 1 грудня 1918 року в Фастові було укладено Передвступний договір між УНР і ЗУНР про наступну Злуку обох республік в одну державу.

Фото: memory.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-