Туристи зможуть потрапити на кухню Франка

Туристи зможуть потрапити на кухню Франка

Фото
Укрінформ
У Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка облаштували нову експозицію "Кухня родини Франків".

Про це йдеться на сторінці меморіального будинку письменника в Facebook

"Ми давно виношували ідею – показати нашим відвідувачам кухню Франків. Бо що таке родинний дім без кухні? Часто кухня є тим місцем, де найчастіше любить збиратися сім’я, бо там тепло, затишно, солодко пахне... Хоча достеменно не знаємо, як саме виглядала кухня Франків (світлин та докладних спогадів, на жаль, не збереглося), проте маємо чимало меморіальних речей з родинного побуту Франків, які відтепер експонуватимуться в окремому приміщенні, де колись і була кухня", – йдеться в дописі.

Серед експонатів, наприклад, – млинок для горіхів часів Австрійської імперії, цінний тим, що його музею подарувала правнучка Петра Франка – сина Івана Франка. Ним користувалася її бабуся Віра.

Читайте також: Експонати Дому Франка у Львові "заговорять"

Також у фондах Дому Франка є унікальні речі, які колись були на кухнях Галичини наприкінці ХІХ – початку ХХ століття. Крім того, різне кухонне начиння минулої епохи, навіть родинні реліквії, музею дарували відвідувачі.

Фото: @dimfranka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-