Замок

Замок "Паланок" готує для туристів нову моторошну експозицію

Фото
Укрінформ
У Мукачівському замку, що на Закарпатті, невдовзі відкриють для туристів нову атракцію, в якій зберуть різноманітні знаряддя катувань.

Про це повідомляє Mukachevo.net

"Тривалий час середньовічна фортеця була в’язницею і славилася жорстокістю місцевих наглядачів і навіть катів. Сьогодні це моторошне минуле в музеї планують відтворити у вигляді туристичної атракції. Раніше в замку "Паланок" вже була камера тортур, але з експонатів там була тільки невелика кімната з ґратами. У новій камері, яку невдовзі відкриють для туристів, зібрані найжорстокіші знаряддя катувань, які і справді використовувались для непокірних в’язнів", - йдеться в публікації.

Серед експонатів нової кімнати тортур – гак, на який підвішували людей за ребро, клітка, яку піднімали аж під стелю, стілець з гострими металевими голками, яма-темниця та усілякі щипці, якими в’язням завдавали невимовного болю.

Читайте також: У Мукачівському замку знайшли загадкову споруду

Приміщення, в якому розташували камеру тортур, розчистили тільки минулого року. Від нього також йде підземний тунель, що приводить до нещодавно знайденої круглої споруди, яка, на думку науковців, може бути мечеттю або ротондою.

У перспективі кімната тортур стане однією з зупинок в новому маршруті, який вже створюють для туристів у замку "Паланок".

Фото: Mukachevo.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-