Кам'янець привабив понад півмільйона туристів

Кам'янець привабив понад півмільйона туристів

Укрінформ
У Кам'янці-Подільському підбили підсумки цьогорічного туристичного сезону: місто відвідали більш як 500 тисяч мандрівників.

Про це повідомляє ye.ua. 

"Цьогоріч Кам’янць-Подільський відвідало понад півмільйона туристів. Цю цифру ми визначили завдяки барометру, який показує динаміку відвідування туристів нашого міста. Цим барометром у нас є Стара фортеця, яку цьогоріч відвідало понад 250 тисяч осіб. Окрім цього, є туристи, які приїжджають до нас багаторазово і вже не відвідують Старий замок. Цю кількість ми також визначили, адже взяли інформацію у готельєрів, які розміщують у себе гостей міста. Я сміло можу говорити про ще 250 тисяч осіб. Підрахувавши усе, ми можемо сміло казати, що цьогоріч Кам’янець-Подільський відвідало більше півмільйона туристів", – розповіла директор департаменту гуманітарної політики міської ради Альона Кузема.

У міськраді зауважили, що туристи, зокрема, мали нагоду покататися на кулях під час фестивалю повітроплавання "Золота Омега", взяти участь у історичній реконструкції Schola Militaria, відвідати міжнародний військово-історичний фестиваль "Остання столиця".

Читайте також: Кам’янець-Подільський визначився з новою туристичною концепцією

Водночас чиновниця зазначила, що вуличні фестивалі хоча й завершилися, проте у місті й досі продовжуються заходи в будинку культури та в музейних об’єктах.

"Днями у нас відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Grand Fest Кам’янець", на який приїхало понад тисячу учасників зі всієї України. Далі ми починаємо готуватися до новорічно-різдвяної акції "Від Миколая до Йордану", яка розпочнеться 19 грудня і завершиться 15 січня. Фестивальний календар у нас не має кінця, й туристи приїжджають до Кам’янця постійно. Тому до кінця року можна більш точно говорити про кількість туристів, які відвідали місто, і це може бути значно більше за півмільйона", – зазначила Кузема.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-