"Таємнича Полтава" покаже найменш відому церкву міста

Укрінформ
Проект "Таємнича Полтава" підготував нову авторську тематичну екскурсію, яка відбудеться найближчими вихідними, 6-7 жовтня, й розповість про історичний район міста – Кобищани.

Про це повідомляє інтернет-видання "Полтавщина"

"Кобищани є одним із найдавніших і водночас найменш досліджених районів міста. Під час екскурсії учасники потраплять у долини і яри, побачать струмки та озера. Розповідь ітиме про видатних діячів, які тут мешкали, про історичні місця, пов’язані з освітою та літературою. Учасники дізнаються, де в Полтаві знаходиться католицький костел, а також побувають на місці найменш відомої церкви нашого міста. Повна назва теми "Без зайвих епітетів про Кобищани". Презентація екскурсійного маршруту відбудеться 6 жовтня о 13:00", - йдеться в публікації.

Також мандрівка повторюватиметься 7 та 20 жовтня, щоб усі охочі змогли її відвідати.

Крім того, в жовтні заплановані повтори розроблених раніше тем. Зокрема, 13 жовтня зацікавлені зможуть почути про "Полтавські цвинтарі XVII-XVIII ст.". Екскурсію присвячено цвинтарям Полтави козацької доби. Під час цієї пішої подорожі можна буде дізнатися про те, які сучасні споруди в центрі Полтави стоять безпосередньо на місці колишніх цвинтарів, про особливості поховання представників козацької старшини, а також те, що таке поховання "під грушкою".

Читайте також: Полтавщина приваблюватиме туристів страусами

Наступна тематична екскурсія "Видатні чоловіки Полтави" буде приурочена до Дня Захисника України 14 жовтня. Вона розповість про 14 відомих чоловіків Полтави. Подія запланована на післясвятковий день – 15 жовтня. Тема екскурсії – полтавці ХVІІІ – ХХ ст. Зокрема, під час пішої мандрівки містом буде змога познайомитися з життям полтавських полковників Війська Запорозького Федора Жученка та Івана Левенця, почути історію з життя сім’ї Горленків, які свого часу підтримали Мазепу.

Відвідувачам екскурсії організатори обіцяють розкрити секрет карколомних військових кар’єр Івана Паскевича та миргородського полковника Василя Капніста, привідкрити завісу таємничості над особливими стосунками Івана Котляревського з пані Стеблін-Камінською та її чоловіком.

Читайте також: Унікальними столітніми школами Полтавщини водитимуть туристів

А 20 жовтня буде повторена тематична екскурсія "Старовинні міські особняки Полтави", яку було презентовано в серпні. Це мандрівка найстарішими кварталами й вулицями міста. Під час неї буде змога побачити міські палаци з власними парками й камерні садиби доби ампіру, взірці неоготики, мавританської та вікторіанської архітектури, а також романтичного віденського модерну.

Щоб узяти участь в екскурсіях, потрібно попередньо зареєструватися, кількість місць обмежена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-