Харків запропонував туристам маршрут у стилі ретро

Харків запропонував туристам маршрут у стилі ретро

Укрінформ
У Харкові до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні презентували туристичний маршрут "50/50" – екскурсію містом на старовинному трамваї.

Першими учасниками мандрівки стали члени Туристичної ради при Харківському міському голові, повідомляє прес-служба Харківської міськради. 

"Екскурсійний трамвай МТВ-82 вирушив від Південного вокзалу до Лісопарку і назад. Назву "50/50" автори маршруту обрали не випадково: Харків був заснований у 50-ті роки XVII століття і розташований на 50-й паралелі. Крім того, саме в 50-і роки минулого століття місто було відроджене після Другої світової війни й стало таким, яким ми знаємо його сьогодні", - йдеться в публікації.

Як розповіла екскурсовод Вікторія Пугачова, саме в 50-і роки ХХ століття у Харкові з'явилися Будинок зі шпилем, будівля Південної залізниці, планетарій, новий аеропорт, Дзеркальний струмінь, Терасний сквер.

Читайте також: У Харкові встановили пам'ятник продавчині насіння

Учасники екскурсії "50/50" подивилися на Харків очима його жителів тих років: яким транспортом вони користувалися, які будинки будували, як одягалися, згадали "стиляг" і на зворотному шляху послухали музичні хіти того часу.

Директор обласного Харківського організаційно-методичного центру туризму Валентина Холодок зазначила, що така екскурсія буде цікава не тільки для гостей міста, але й для харків'ян, які не знають багатьох історичних фактів.

За словами керівника Міського туристичного інформаційного центру КП "Центр розвитку міжнародного співробітництва" Світлани Рязанової, всім охочим відвідати екскурсію «50/50» необхідно звернутися до туристичного центру за адресою: пл. Свободи, 8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-