На Закарпатті презентують ексклюзивне вино й запалять лемківську ватру

На Закарпатті презентують ексклюзивне вино й запалять лемківську ватру

Укрінформ
У Закарпатській області цими вихідними, 29-30 вересня, відбудуться фестиваль виноробів "Бобовищенське гроно" й свято народного мистецтва "Лемківська ватра".

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської облдержадміністрації. 

"29-30 вересня винороби Мукачівщини запрошують на ІІІ етнофест "Бобовищенське гроно". Незмінною фестивальною локацією є село Бобовище, яке по праву називають винною "столицею" району", - йдеться в повідомленні.

Як поінформували в ОДА, на заході представлять ексклюзивне вино під однойменною назвою "Бобовищенське гроно" урожаю 2017 року з усіх населених пунктів району. Долучаться до презентації й винороби з Угорщини та Македонії. Заплановані урочиста хода, інсценізовані дійства, виступи зірок естради, народних колективів та виконавців, дитячі локації. Зіркові гості заходу – гурт "Без обмежень" та народний артист України Віктор Павлік.

Початок фестивалю – в суботу, о 14:00, локація – стадіон с. Бобовище (вул. Миру). Для охочих відвідати фестиваль курсуватимуть рейсові автобуси з Мукачева й Бобовища.

Читайте також: В Ужгороді на вихідні влаштують Чеські дні

"А в неділю, 30 вересня, відбудеться VІІІ обласний фестиваль лемківського народного мистецтва "Лемківська ватра", - зазначають в обладміністрації.

У програмі фестивалю святкові молебні в храмах та Свято-Покровському чоловічому монастирі, покладання вінків до Пам`ятного хреста полеглим Січовим стрільцям у мікрорайоні Яслище.

Після цього розпочнуться виступи дитячих колективів, ігри й забави. Гостям фестивалю презентують концерт лемківських колективів, влаштують дегустацію лемківських страв, майстер-класи з традиційних ремесел лемків. Обов’язковим атрибутом дійства стане запалення фестивальної лемківської ватри. Для гостей передбачено дрес-код – вишиванки.

Офіційне відкриття фестивалю – о 14:00, локація – стадіон с. Ворочово.

Із Перечина до Ворочова й у зворотному напрямку курсуватиме автобус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-